BTW schilder 2019

In tijden van crisis blijven klanten van schildersbedrijven weg omdat zij hun onderhoudswerkzaamheden uitstellen. Om de noodlijdende bouwsector uit het slop te halen heeft de overheid destijds besloten om de bouwsector en alle bedrijven die daartoe behoren tegemoet te komen. En houdt in dat je bij het inhuren van een schilder minder BTW betaalt. Deze regeling is ook in 2019 van kracht!

Hoeveel is de BTW in 2019?

BTW is een post die jij betaalt aan de schilder, maar die de schilder ook weer moet afdragen aan de Belastingdienst. De 21% BTW die je anders moet betalen over de werkzaamheden van de schilder is nu vervangen door het lage tarief van 9%. De schilder berekent dat lage BTW tarief over zijn arbeidsloon. Voor de materialen die hij inkoopt betaalt de schilder bij inkoop het hoge BTW tarief, dus dat zal hij ook weer op zijn beurt aan jou doorberekenen. Er staan dus twee posten BTW op je factuur; het arbeidsloon en het materiaal.

Geen gedoe met formulieren

Normaliter is het bij een subsidiemaatregel zo dat je formulieren moet invullen en facturen moet kunnen overleggen. Bij de BTW-regeling is het echter zo dat de schilder het lage tarief automatisch aan jou mag berekenen. Je hoeft er geen aanvraag voor in te dienen en er zijn geen verdere voorwaarden verbonden aan de hoeveelheid schilderwerk. Denk er wel aan dat niet het volledige tarief van de schilder onder het lage BTW tarief valt. Houd er verder rekening mee dat je woning minimaal 2 jaar bewoond moet zijn om in aanmerking te komen voor de BTW-verlaging.

Meer hierover op de website van de Belastingdienst.

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.