Dakkapel schilderen subsidie

Steeds meer woningen hebben een dakkapel. Dat is niet zo vreemd want een dakkapel zorgt ervoor dat je extra ruimte en licht in je huis krijgt. Wanneer je een dakkapel van hout hebt zal je deze echter wel moeten laten onderhouden. Dat onderhoud bestaat vooral uit het schilderen van het houtwerk en dat is nu net waar het probleem zit. Ga je op het dak schilderen, dan werk je dus op hoogte. Dat is een klus die voor een onervaren schilder niet alleen spannend maar ook nog eens gevaarlijk is. Beter is het dan ook om voor deze klus een schilder in te huren.

Schilder inhuren?

Als je van plan bent om een schilder in te huren voor het opnieuw verven van je dakkapel kun je maar beter eerst uitzoeken of je hierop kunt besparen. We hebben uitgezocht welke regelingen er in 2019 van toepassing zijn en hebben deze hieronder voor je opgesomd:

  1. verlaagd BTW-tarief (9%)
  2. winterschilder
  3. subsidie voor monumenten
  4. eventuele subsidie van de gemeente

Kosten dakkapel schilderen 2019

Wat ben je ongeveer kwijt voor het laten verven van een gemiddelde dakkapel door een schildersbedrijf? De kosten staan in de volgende tabel:

Werkzaamheden Prijs per eenheid
Dakkapel schilderen €35 – €45 per m2 of €40 – €50 per uur

We hebben in de kosten hierboven geen rekening gehouden met eventuele extra kosten, zoals de kosten voor het huren van een steiger.

Wil je precies weten wat jouw opdracht gaat kosten? Dan kun je het beste meerdere offertes opvragen bij schildersbedrijven in jouw regio. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend!

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.