Schilder subsidie 2019 Esp

Woonachtig in Esp of de omgeving? En van plan om je woning, kantoor of winkel te laten schilderen door een professioneel schildersbedrijf? Dan kun je wellicht gebruik maken van een of meerdere subsidieregelingen. Subsidies die in 2019 de kosten voor schilderwerk doen verlagen zijn:

  1. 9% BTW
  2. winterschilder
  3. regelingen voor monumenten
  4. een subsidie van jouw gemeente

1) 9% BTW schildersbedrijf

Op dit moment kun je in Esp gebruik maken van een verlaagd BTW-tarief (9%) op de arbeidskosten van je schilderswerkzaamheden. Dit betekent dus dat je tegen lagere kosten een schilder in huis kunt halen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het alleen van toepassing is op de arbeidsloon van de schilder. Alle overige kosten die gemaakt worden vallen onder het reguliere tarief van 21%. Denk hierbij aan de voorrijkosten en de kosten voor materialen zoals verf en gereedschap. Wil je de exacte kosten voor je opdracht weten? Vraag een vrijblijvende kostenopgave op.

2) Winterschilder Esp

Omdat schildersbedrijven in de winter in Esp minder werk hebben maar toch aan het werk willen blijven is het concept van de ‘winterschilder‘ bedacht. Dit betekent niets meer dan dat een schilder in de wintermaanden (van ongeveer medio oktober tot medio maart/april) tegen lagere kosten binnenschilderswerkzaamheden voor je kan uitvoeren. De kosten kunnen toch wel even 25% lager uitvallen. Het betreft hier geen subsidie o.i.d. van de overheid maar een extra korting die de schilder geeft om ook in de winter de rekeningen te kunnen blijven betalen. Houd er dus wel rekening mee dat er grote verschillen in de korting die je krijgt kunnen zijn. Laat schildersbedrijven je vrijblijvend een offerte toesturen en bekijk welk bedrijf je het meeste korting wilt geven.

3) Monumenten

De Rijksoverheid geeft subsidies aan de eigenaren van monumentale panden in Esp . Denk aan diverse regelingen zoals de instandhoudingssubsidie, een subsidie voor herbestemming en de subsidie voor restauratie. Ben je dus eigenaar van een monumentaal pand? Dan kun je waarschijnlijk een subsidie krijgen voor de renovatie van het pand.

4) Gemeenten en provincies

Het is raadzaam om op de website van je gemeente of provincie te kijken of er een subsidie voor herstelwerkzaamheden aan woningen beschikbaar gesteld wordt. Hier kan het opnieuw schilderen van de gevel of de kozijnen namelijk ook onder vallen. En kun je dus een deel van de kosten terugkrijgen zodat het nog aantrekkelijker wordt om een schildersbedrijf in te huren.

Bespaar op je klus!

Het is altijd aan te raden om eerst het aanbod van diverse schildersbedrijven in regio Esp te vergelijken voordat je met een bedrijf in zee gaat. Het vergelijken van offertes loont en kun je in sommige gevallen tot wel 30% op de totale kosten besparen. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend schildersoffertes op.

Een schildersbedrijf uit Esp inhuren?

Benader nu gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven uit Esp en vergelijk offertes. Door het aanbod van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je tot wel 30% op jouw opdracht besparen.