Kozijn schilderen subsidie

Veel mensen kiezen nog steeds voor de charme van houten kozijnen. Deze zijn mooier, maar ze hebben wel flink wat onderhoud nodig. Dit houdt in dat je ze om de 6 jaar zal moeten schilderen om ze in goede conditie te houden.

Ook als je van plan bent om een schilder in te huren om je kozijn te laten verven is het verstandig om met testers aan de slag te gaan zodat je precies weet welke kleur je wilt. Als de schilder hetzelfde merk gebruikt dan kun je de kleurcode of de naam van de kleur doorgeven. Echter is dit vaak niet het geval, gezien goede schilders duurdere en dus betere verfsoorten gebruiken welke ze bij de groothandel inkopen. Denk hierbij aan merken zoals Wijzonol, Sigma, Trimetal en Sikkens (deze merken zijn overigens ook in sommige bouwmarkten te verkrijgen). Let er op dat ‘dezelfde kleur’ van ieder merk altijd anders uitvalt en zou je toch met een tester van jouw schildersbedrijf aan de slag moeten gaan.

Schilder inhuren?

Als je van plan bent om een schilder in te huren voor het verven van je kozijnen kun je maar beter eerst uitzoeken of je hierop kunt besparen. We hebben uitgezocht welke regelingen er in 2019 van toepassing zijn en hebben deze hieronder voor je opgesomd:

  1. verlaagd BTW-tarief (9%)
  2. winterschilder
  3. subsidie voor monumenten
  4. eventuele subsidie van de gemeente

Kosten kozijn schilderen 2019

Wat ben je ongeveer kwijt voor het laten verven van een kozijn van een vierkante meter door de vakschilder? De kosten staan in de volgende tabel:

Werkzaamheden Prijs per eenheid
Kozijnen schilderen €50 – €60 per m2

Wil je precies weten wat jouw opdracht gaat kosten? Dan kun je het beste meerdere offertes opvragen bij schildersbedrijven in jouw regio. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend!

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.