Muren schilderen subsidie

Wil je een muur gaan schilderen, dan is het goed om dat met de juiste kleur te doen. Heb je de keuze uit meerdere kleuren en twijfel je? Neem dan een paar kleurstaaltjes of testpotjes mee uit de bouwmarkt. Kies een onopvallende plek (bijvoorbeeld achter een schilderij) en breng de kleuren in een paar vlakken aan. Kijk vervolgens één of een paar dagen naar de kleuren bij daglicht en bij kunstlicht. Daarna weet je echt wel welke kleur voor jouw huis de juiste is.

Ook als je van plan bent om een schilder in te huren is het verstandig om testers op de muur aan te brengen zodat je precies weet welke kleur je wilt. Als de schilder hetzelfde merk gebruikt dan kun je de kleurcode of de naam van de kleur doorgeven. Echter is dit vaak niet het geval, gezien goede schilders duurdere en dus betere verfsoorten gebruiken welke ze bij de groothandel inkopen. Denk hierbij aan merken zoals Wijzonol, Sigma, Trimetal en Sikkens (deze merken zijn overigens ook in sommige bouwmarkten te verkrijgen). Let er op dat ‘dezelfde kleur’ van ieder merk altijd anders uitvalt en zou je toch met een tester van jouw schildersbedrijf aan de slag moeten gaan.

Schilder inhuren?

Als je van plan bent om een schilder in te huren voor het verven van je woning, kun je maar beter eerst uitzoeken of je hierop kunt besparen. We hebben uitgezocht welke regelingen er in 2019 van toepassing zijn en hebben deze hieronder voor je opgesomd:

  1. verlaagd BTW-tarief (9%)
  2. winterschilder
  3. subsidie voor monumenten
  4. eventuele subsidie van de gemeente

Kosten muren schilderen 2019

Wat ben je ongeveer kwijt voor het laten verven van de muren door een schildersbedrijf? De kosten staan in de volgende tabel:

Werkzaamheden Prijs per eenheid
Binnenschilderwerk €30 – €40 per m2 of €35 – €45 per uur
Spuitwerk €5 – €10 per m2
Sauswerk €10 – €15 per m2

Wil je precies weten wat jouw opdracht gaat kosten? Dan kun je het beste meerdere offertes opvragen bij schildersbedrijven in jouw regio. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend!

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.