Plafond schilderen subsidie

Je huis schilderen is een klus die je prima zelf kunt uitvoeren. De meeste mensen zullen dan ook de roller en verf ter hand nemen wanneer de muren moeten worden geschilderd. Er is echter een onderdeel van een huis wat niet iedereen graag zelf schildert; het plafond. Een plafond schilderen is namelijk een klus waarbij je in een oncomfortabele houding moet werken. Bovendien komt er doorgaans een ladder aan te pas.

Schilder inhuren?

Als je van plan bent om een schilder in te huren voor het verven van je woning waaronder ook de plafonds, kun je maar beter eerst uitzoeken of je hierop kunt besparen. We hebben uitgezocht welke (subsidie)regelingen er in 2019 van toepassing zijn en hebben deze hieronder voor je opgesomd:

  1. verlaagd BTW-tarief (9%)
  2. winterschilder
  3. subsidie voor monumenten
  4. eventuele subsidie van de gemeente

Kosten plafond schilderen 2019

Wat ben je ongeveer kwijt voor het laten schilderen van een plafond door de vakman? De kosten staan in de volgende tabel:

Werkzaamheden Prijs per eenheid
Plafond witten €5 – €15 per m2
Spuitwerk €5 – €10 per m2
Sauswerk €10 – €15 per m2

Wil je precies weten wat jouw opdracht gaat kosten? Dan kun je het beste meerdere offertes opvragen bij schildersbedrijven in jouw regio. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend!

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.