Tarieven schilderwerk

Schilderwerk is iets wat veel mensen zelf besluiten te doen. En ook al is dit geen moeilijke taak, het is wel tijdrovend, vermoeiend en het moet precies gebeuren voor het beste resultaat. Als je veel schilderwerk hebt liggen en je hebt de tijd, de energie of de wil niet om dit zelf te doen, dan kun je hiervoor een schilder inhuren. Maar wat kost een schilder nu precies?

De tarieven

De prijs wordt voornamelijk bepaald door de arbeidsintensiviteit van de klus. Daarom is het schilderen van deuren en kozijnen aanzienlijk duurder dan het sausen van muren bijvoorbeeld. Ook buitenschilderwerk is duurder, omdat de schilder dan op een ladder moet staan en is blootgesteld aan de weersomstandigheden. Uiteraard verschillen de tarieven per schilder, per regio en per opdracht, maar in de volgende tabel vind je de gemiddelde kosten voor een aantal schilderwerken. Alle bedragen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW.

Werkzaamheden van de schilder Gemiddelde prijs per eenheid
Binnenschilderwerk €30 – €40 per m2 of €35 – €45 per uur
Buitenschilderwerk €35 – €45 per m2 of €40 – €50 per uur
Spuitwerk €5 – €10 per m2
Sauswerk €10 – €15 per m2
Plafond witten €5 – €15 per m2
Trap schilderen €250 – €750
Kozijnen schilderen €50 – €60 per m2
Deuren schilderen €50 – €135 per deur

Voordelen schilder

Het inhuren van een schilder is dus verbonden aan een bepaald prijskaartje, maar dit heeft tegelijkertijd ook een groot aantal voordelen. En deze hebben niet allen te maken met het besparen van jouw tijd en energie.

  • Vakkundige kennis: een schilder kan je vakkundig adviseren over bijvoorbeeld kleur- en materiaalgebruik en ook over de nieuwste trends en technieken.
  • Ervaring: een schilder met ervaring zal de klus netjes en precies afwerken, zonder uitschieters of beschadigingen van je vloer of meubilair.
  • Verlaagd BTW-tarief: op alle schilderwerken binnen- en buitenshuis is een lager btw-tarief van kracht. Je betaalt namelijk maar 9%, in plaats van 21%. Zie ook: schilder BTW

Toch overlaten aan de vakman?

Benader dan vandaag nog gratis en vrijblijvend meerdere schildersbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze vakmannen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw klus.